Image

Tot nu toe heb je veel nagedacht over je sterke punten, groeigebieden, voorkeuren en motivatoren als het gaat om je carrière. Nu is het tijd om verschillende carrièrepaden te verkennen.

Er zijn honderden, zo niet duizenden, verschillende functietitels - sommige heb je misschien nog nooit van gehoord. Dus hoe kun je het beperken? Hier zijn enkele tips:

- Identificeer drie tot vijf brede industrieën of disciplines waarin je mogelijk geïnteresseerd bent. Bijvoorbeeld, gezondheidszorg, coaching en zelfverbetering, technologie, design, milieu, gastronomie, toerisme, psychologie en welzijn... alles wat je kunt bedenken om verder te onderzoeken.
- Kijk naar snelgroeiende industrieën en functietitels. Als je graag een carrière wilt opbouwen die waarschijnlijk toekomstbestendig is, richt je dan op groeicarrières. Bijvoorbeeld, raadpleeg de snelstgroeiende beroepen van het Amerikaanse Bureau voor Arbeidsstatistieken. Zoek anders op Google naar de meest gevraagde banen en vaardigheden van 2023 en zie welke rollen het vaakst voorkomen.

Van daaruit kun je beginnen met je onderzoek naar specifieke vakgebieden of zelfs functietitels. Bijvoorbeeld, als je geïnteresseerd bent in design binnen de techsector, kun je disciplines zoals user experience (UX) design en user interface (UI) design onderzoeken.

Ongeacht de discipline of carrièrerichting die je onderzoekt, focus je op:

- Wat de rol inhoudt: Wat zijn de typische taken en verantwoordelijkheden van iemand die in het veld werkt? Bekijk live vacatures om een idee te krijgen van wat erbij komt kijken, en zoek naar "een dag in het leven" accounts.
- Vereisten voor toegang tot het veld: Zijn er branche-standaard kwalificaties die je nodig hebt?
- Wat anderen zeggen over de rol: Als je kunt, praat dan met mensen die al in het veld werken om inzicht te krijgen in hoe het is en wat het inhoudt.

Terwijl je mogelijke carrièrepaden verkent, houd je sterke punten, groeigebieden, behoeften en motivatoren te allen tijde in gedachten. Hoe past elk potentieel carrièrepad hierbij? Maakt het je enthousiast en komt het overeen met je doelen en interesses? Blijf onderzoek doen totdat je kunt zeggen: "Ja!"