Image
  • Wat is een API?
  • Een API (Application Programming Interface) is een interface die twee applicaties met elkaar laat communiceren. In tegenstelling tot traditionele software die de gebruiker via een grafische interface (GUI) bedient, werkt software met API's achter de schermen of 'onder water'. Dit stelt meerdere programma's en apps in staat om met elkaar te communiceren zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen. Het stelt verschillende applicaties in staat om over synchrone data te beschikken en het voorkomt daarmee vertraging, onnodige fouten door menselijk handelen en het levert een hogere kwaliteit naar bijvoorbeeld consumenten.

  • Wat is een AI API?
  • Een artificial intelligence API is een API die ontwikkelaars in staat stelt AI-functies aan applicaties toe te voegen. Deze API's kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid van zakelijke functies, waaronder gezichtsherkenning, spamfiltering, locatiedetectie, en zelfs bij het delen van informatie/post. AI-API's integreren verschillende AI- en machine learning (ML)-technieken om relevante gegevens te verkrijgen en toegang te krijgen tot serversoftware of andere toepassingen. Ontwikkelaars kunnen AI-API's gebruiken om AI-functies aan toepassingen toe te voegen en ze intelligenter te maken.

  • Voorbeelden van AI API's
  • EndlessMedical is een voorbeeld van een gratis API die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie en machine learning om diagnose-informatie te verstrekken. De EndlessMedical-API verbindt de symptomen en klachten van een gebruiker met testresultaten en onderzoeken door artsen.

    Een andere gratis AI-API is de Baidu OCR-API, die gebruikers in staat stelt om afbeeldingen te scannen, te converteren naar tekst en deze vervolgens naar de cloud te uploaden. Er zijn ook tal van betaalde AI-API's op de markt, waaronder Emotient, die gezichtsherkenning biedt voor het analyseren van emoties, en Nuance Mix, dat spraakherkenning, spraakverwerking en natuurlijke taalverwerking biedt om conversaties tussen mensen en machines mogelijk te maken.

  • Voordelen van AI-API's
  • De kracht van data science, ML en AI zit in de mogelijkheid om voorspellingen te doen die gebruikt kunnen worden om producten te verbeteren, diensten te automatiseren, fouten te verminderen en de klantervaring te verbeteren. Door gebruik te maken van een AI API kunt u die kennis snel en effectief toepassen op veel verschillende gebieden van uw bedrijf. Daarnaast stellen Machine Learning API's ontwikkelaars in staat om toegang te krijgen tot krachtige ML-algoritmes in hun applicaties die kunnen leren van aangeleverde data.